Aan de slag met de gezonde en duurzame eetomgeving

De keuze wat je eet wordt sterk beïnvloed door de omgeving waarin je je bevindt. Een gezonde en duurzame eetomgeving kan helpen bij het maken van gezonde en duurzame voedselkeuzes. Daarom is in de Regio Deal Foodvalley vier jaar lang onderzoek gedaan naar eetomgevingen. De geleerde lessen zijn nu beschikbaar als overzichtelijke infographic en in detail op de website van de regiodeal.

Infographic

In de infographic staan de geleerde lessen uit de proeftuin van de Regio Deal Foodvalley. De resultaten van het onderzoek in de eetomgeving wijk, onderweg, werk, zorg en horeca kan helpen om zelf aan de slag te gaan met het gezonder en duurzamer maken van de eetomgeving. Voor alle systeemkaarten, stappenplannen, rapporten en andere informatie die hiervoor nuttig zijn, klik je op een van de eetomgevingen.

Symposium

Op 6 juni vindt het symposium Gezonde en duurzame eetomgeving plaats. Deze middag delen de onderzoekers de belangrijkste uitkomsten en leerpunten van de afgelopen vier jaar.