980 fietsers doen mee met Nationale Fietsmaand in Regio Foodvalley

Gemeente Wageningen heeft meeste collega's op de fiets

De hele maand mei was het Nationale Fietsmaand. Regio Foodvalley organiseerde deze maand samen met fietsplatform Love to Ride. De actiemaand heeft als doel zoveel mogelijk mensen te stimuleren de fiets te pakken naar en van het werk en voor korte ritjes. Fietsers kunnen zich aanmelden op het platform Love to Ride en hun fietsritten registreren. Met elke fietsrit die werd geregistreerd maakten deelnemers kans op leuke prijzen. Maar liefst 980 fietsers deden mee!

Winnaars

Er werden prijzen uitgereikt aan individuele fietsers én aan de organisatie met de meeste collega's op de fiets. Individuele winnaars waren onder andere: Heleen (Wageningen Universiteit), Wout (Delinut) en Leo (Dulon College). Gefeliciteerd met jullie prijs!

De winnende organisatie is de Gemeente Wageningen. Zij kregen de meeste collega's op de fiets. De fruitkist die werd samengesteld door de Boomgaard in Lunteren werd uitgereikt aan de collega die de meeste kilometers maakte in de maand mei: Arie van der Klift (proces- en informatiebeheerder). Hij kreeg deze uit handen van Jacco Bontekoe en Marleen Hovens, beiden beleidsmedewerkers mobiliteit bij de gemeente Wageningen en mobiliteitsmakelaar Regio Foodvalley Pieter Keeris.

"Ik fiets iedere dag vanuit mijn woonplaats Lunteren naar Wageningen en terug. Omdat ik zoveel fiets gebruik ik de app Strava voor het registreren van mijn fietsritten. Love to Ride heeft een koppeling met Strava dus het bijhouden van de ritten voor mijn organisatie is op die manier super makkelijk", alsdus Arie. "Deze prijs smaakt naar meer. Tijdens de fiets naar je werk week in september gaan we ons best doen nog meer collega's van gemeente Wageningen op de fiets te krijgen."

Op weg met een goede fiets

Natuurlijk is een goede fiets van belang. Ook daar werd tijdens de fietsmaand aan gedacht. In het kader van de sportieve fietsmaand mei stonden er op dinsdag 14 mei op diverse plekken in de regio mobiele fietsmonteurs waar je gratis je fiets kon laten controleren. De monteur gaf advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar kon worden gemaakt voor nog vele kilometers in de buitenlucht. Kleine reparaties werden direct uitgevoerd. De fietsmonteurs stonden bij de Wageningen Universiteit, Technova College in Ede, het centrum van Scherpenzeel en bedrijventerrein de Briellaerd in Barneveld.

Verschillende motivaties en uitdagingen

Veel mensen passeerden deze dag op verschillende locaties de fietsmonteur en maakten meteen een praatje met het promoteam ter plaatse. “Ik fiets altijd als de zon schijnt”, gaf een deelnemer aan. En dat kwam goed uit, want de zon scheen volop! “Zo heb ik meteen mijn beweging gehad”, zei een ander. “⁠Ik fiets elektrisch omdat ik zo geen last meer heb van forse wind tegen” Zo heeft ieder zijn eigen motivatie en uitdagingen om op de fiets te stappen en het vol te houden.

Slim op weg: ook na de Nationale fietsmaand mei

Regio Foodvalley ziet graag zoveel mogelijk medewerkers van organisaties op de fiets. Ook na deze fietsmaand. Daarom kunnen alle individuele fietsers en bedrijven in de regio kosteloos deelnemen aan Love to Ride. Dus wil je op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie? Meld je dan aan op het platform van Love to Ride, fietsprogramma voor werkend Nederland. In de loop van het jaar volgen nog diverse actieweken om fietsen te stimuleren. De eerste is de fiets naar je werk week van 9 tot en met 13 september.

Verder praten over duurzame mobiliteit?

Het project 'Slim op weg' zet zich in voor een goede bereikbaarheid in Regio Foodvalley. Wil je meer informatie, eens sparren over duurzame mobiliteit of goede voorbeelden met ons en andere organisaties delen? Neem dan contact op met mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris via pieter.keeris@vision-share.nl.