Bord langs de weg voor verkoop van eieren.

Oproep aan agrarische ondernemers: Onderzoek naar lokale initiatieven in de Regio Foodvalley

Regio Foodvalley zoekt de hulp van agrarische ondernemers voor een verkennend onderzoek naar lokale initiatieven zoals boerderijwinkels. In samenwerking met Eerlijk Eten uit de Streek en Streek-wijzer willen we weten waar ondernemers tegenaan lopen en hoe we hen kunnen ondersteunen, bij-voorbeeld in het stimuleren van de verkoop of het ontdekken van nieuwe bedrijfsvoeringskansen.

Voordelen van lokaal inkopen

Rechtstreeks kopen bij lokale producenten biedt voordelen zoals minder transport, stimulering van de lo-kale economie en een betere band tussen consumenten en producenten. Regio Foodvalley streeft naar een duurzaam, gezond en circulair voedselsysteem en wil daarom het regionale landbouw- en voedsel-netwerk versterken.

Doelen van het onderzoek

Het verkennende onderzoek richt zich op:

  • Inventariseren van behoeftes en kansen voor lokale initiatieven in de regio en gemeenten Putten en Bunschoten
  • Rapportage van de bevindingen
  • Overzicht van nieuwe afzetkanalen
  • Aanbevelingen voor Regio Foodvalley
  • Ontwikkeling van een visie voor de korte keten in de regio

Oproep aan ondernemers

Deel uw ervaringen en uitdagingen met ons en help de toekomst van regionale producten en korte ketens in Regio Foodvalley vorm te geven.

Contact

Voor deelname en meer informatie:

  • Marlies Knol, Stichting Eerlijk Eten uit de Streek via info@eerlijketenuitdestreek.nl
  • RenĂ© de Bruin, Streekwijzer via rdbruin@streekwijzer.nl