De prijs die de winnaar van de Innovatieprijs in ontvangst neemt.

Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024: Agrifood, Maakindustrie en ICT Award

Op 16 oktober 2024 wordt de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024 uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer uit de regio. Heb je als ondernemer in de Agrifood, Maakindustrie of ICT-sector een innovatief product of idee, meld je innovatie dan vóór 25 augustus aan. Wat het je als winnaar oplevert? “Zichtbaarheid, samenwerking en eeuwige roem”, vat organisator Wicha Benus de positieve effecten samen.

Vorig jaar mocht Saia Agrobotics uit Wageningen de Innovatieprijs Regio Foodvalley in ontvangst nemen. De publieksprijs ging naar Upstream Foods uit Wageningen. Voor het eerst werd deze avond ook de ICT-Award Regio Foodvalley uitgereikt. De juryprijs ging naar BFG Warehousing uit Nijkerk. De winnaar van de publieksprijs is Aryzon World uit Ede. Itsy Cycle (Baby & Kids) uit Ede won de Young Talent Award.  “We hebben ontzettend veel innovatieve ondernemers in de regio”, zegt Benus. “Zij verdienen een podium, voor zichzelf, maar óók als inspiratie voor anderen.”

Samenwerking in de keten kan tot de mooiste innovaties leiden, ziet Benus. “Een mooi voorbeeld is hoe BFG Warehousing, de winnaar van de publieksprijs van vorig jaar, een innovatieve ‘forecasting tool’ bedacht heeft voor de fresh food-sector. Hiermee wordt productie, opslag en distributie voor de retail optimaal ingeregeld met slimme ICT-toepassingen”, zegt hij. “Er is niet alleen een idee bedacht, maar het wordt ook toegepast. Zo krijgt innovatie voor veel meer bedrijven in de keten een positieve impact en wordt voedselverspilling in de keten teruggedrongen.” Aantoonbare ketensamenwerking is dan ook een van de criteria om in aanmerking te komen voor de Innovatieprijs. Daarnaast moet de innovatie duurzaam zijn en bijdragen aan een circulaire economie.

Young Talent Award

Studenten en jonge ondernemers kunnen zich aanmelden voor de Young Talent Award. “Voor jonge talenten is deze Award een mooie springplank om hun ideeën verder te brengen”, zegt Benus. “Je speelt jezelf in de kijker, ook bij grotere bedrijven.”

Feestelijke uitreiking

De Innovatieprijs Regio FoodValley wordt op 16 oktober uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Mauritskazerne in Ede. “Een inspirerende locatie”, zegt Benus, die benadrukt dat de bijeenkomst ook een mooi moment is om te netwerken. “We bieden een compact programma, met een inspirerende spreker en ruimte om elkaar te ontmoeten. Er zullen zowel mensen uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid aanwezig zijn.” Wie erbij wil zijn op 16 oktober, kan zich via de website van de Innovatieprijs aanmelden voor een gratis toegangsbewijs.

De eerste innovaties zijn al aangemeld, laat Benus weten. Na 1 september maakt de vakjury drie genomineerden per categorie respectievelijk Agrifood, Maakindustrie of ICT bekend. “Moedig ondernemers in je omgeving aan om mee te doen”, spoort de organisator aan. “Waar ze mee bezig zijn, vinden innovatieve ondernemers zelf vaak heel gewoon. Wij maken graag duidelijk dat wat ze doen bijzonder is.”

Heb je als ondernemer in de Agrifood, Maakindustrie of ICT-sector een innovatief product of idee? Meld je innovatie dan uiterlijk voor 25 augustus aan via de knop.

Meld je innovatie aan!