Fietsers vinden makkelijker hun weg in het Binnenveld

Afgelopen maand is op verschillende plekken in het Binnenveld gewerkt aan het plaatsen van nieuwe bewegwijzering voor fietsers. De verwachting is dat binnen enkele weken alle borden geplaatst zijn en fietsers hiermee makkelijker hun weg door het Binnenveld kunnen vinden. Het aantrekkelijke open landschap tussen Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen is een geliefd fietsgebied. Uit onderzoek, nog voor corona, bleek echter dat een groot deel van de fietsers er makkelijk de weg kwijtraakte.

Ingebakerd tussen woonkernen

De bewegwijzering is tot stand gekomen door samenwerking van de gemeenten Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. Het Binnenveld ligt ingebakerd tussen de woonkernen van deze vier gemeenten. De afstand tussen deze kernen is relatief kort, waardoor je goed de fiets kan pakken als je bijvoorbeeld naar je werk of school gaat. Ook is het Binnenveld aantrekkelijk voor recreatieve fietsers.
Engbert Stroobosscher, portefeuillehouder Mobiliteit Regio Foodvalley is blij met de bewegwijzering voor het fietsende publiek. "In het Binnenveld is het goed wonen, werken en recreƫren. Het is een gebied dat we samen mooi willen houden voor de toekomst. Daarom willen we het Binnenveld graag aantrekkelijk en verkeersveilig maken en houden voor de fiets(er). De nieuwe bewegwijzering is daar een mooi voorbeeld van".

Onderzoek naar verbeteren verkeersveiligheid

Met de bewegwijzering wordt het makkelijker door het Binnenveld te fietsen. Daarnaast zijn aanvullende maatregelen nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren en sluipverkeer te verminderen. Hier wordt op dit moment samen met bewoners en ondernemers uit het Binnenveld onderzoek naar gedaan. Uitkomsten van dit onderzoek worden na de zomer verwacht.